Новини

Окончателен арест за майката, обвинена в убийството на децата й

  26.11.2020 11:46  
Окончателен арест за майката, обвинена в убийството на децата й

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Кристина Дунчева, която е обвинена в убийството на двете си деца в Сандански. Тричленният състав на САС потвърди определението на Благоевградския окръжен съд, с което Дунчева получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

32-годишната жена бе арестувана и обвинена в извършване на жестокото престъпление в семейния дом на 19 ноември т.г. Там бяха намерени жестоко заклани 3-годишното й момиченце Ивон и 5-годишно момченце Васил. Кристина Дунчева живеела на семейни начала с бащата на децата Георги Трайков, но предстояло съдебно дело за родителски права над децата, тъй като двамата били пред раздяла. Предполага се, че майката е убила децата си в момент на силен афект и за да отмъсти на мъжа си след пореден скандал. Двамата живеели с децата си в къща в центъра на града, на метри от полицията.

Кристина не се яви в съдебната зала в САС. Нейният упълномощен адвокат заяви пред магистратите, че тя обжалва решението на Окръжния съд в Благоевград и иска делото за мярката й за неотклонение пред САС да се гледа, но не се чувства добре, в тежко психично разстройство е и се страхува да напусне ареста и да дойде в София.

Адвокатът поиска от съда да й наложи домашен арест с носене на електронна гривна за проследяване. Той призна, че срещу нея са събрани доказателства за обосновано предположение, че е извършила престъплението. По ръцете и дрехите й е имало кръв, но виждайки това, бащата на децата избягал от мястото. Според защитника, е „абсурдно” жената да извърши други престъпления, ако бъде пусната от ареста.

Прокурорът по делото поиска Дунчева да бъде оставена зад решетките.

Кристина не отрони нито дума пред съда.

След кратък размисъл, съдебният състав определи, че потвърждава задържането й в ареста с мотиви, че са събрани доказателства за съпричастността й към тежкото престъпление, сред които свидетелски показания на родителите й, на мъжа й, на полицаи, запознати със ситуацията в семейството, на полицаи, които пристигнали на местопрестъплението. В протокола за оглед са описани обстоятелства, според които убийствата са извършени по особено мъчителен начин за жертвите и с особена жестокост. Според САС няма опасност от укриване на Кристина, но на свобода има опасност да извърши престъпление. Това се извежда не само от тежестта на обвинението, но и от информация от конкретен лекар, че при Кристина има наличие на психични проблеми.

Тя не е вземала предписаните й лекарства. Според съда, това крие риск от извършване на престъпление, ако е на свобода. Назначената съдебно-психиатрична експертиза тепърва ще изясни психическото състояние на жената. Тя е със завишена опасност и затова трябва да остане в ареста, категоричен е съдът. Определението е окончателно е не подлежи наобжалване.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48