Свят

Русия започва масова имунизация в армията

  27.11.2020 11:47  
Русия започва масова имунизация в армията
  Nova

B руските въоръжени сили започна масова ваксинация срещу коронавирусна инфекция. Това заяви ръководителят на Министерството на отбраната на РФ Сергей Шойгу, съобщава РИА Новости. Предполага се, че ваксинацията е с първата руска ваксина "Спутник V", която бе регистрирана в страната още преди тестовете от трета фаза сред десетки хиляди доброволци. В момента вървят изпитания и на втора руска ваксина "ЕпиВакКорона".

Според Шойгу ваксинацията в руската армия е започнала по поръчение на президента Путин. Отбелязва се, че общо се планира да се ваксинират над 400 хиляди военнослужещи, повече от 2,5 хиляди военнослужещи вече са ваксинирани. До края на тази година този брой трябва да достигне 80 хиляди.

Известно е също така, че в руската армия се провеждат изследвания за използването на плазма на ваксиниран военен персонал с висок титър антитела за лечение на COVID-19.

Както Шойгу уточни, тази техника вече е показала своята ефективност при тежки форми на коронавирус. Към днешна дата 500 ваксинирани военнослужещи участват в изследването. /DarikNews


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05