Спорт

Погребаха Марадона до родителите му доня Тота и дон Диего

  27.11.2020 14:57  
Погребаха Марадона до родителите му доня Тота и дон Диего

Диего Армандо Марадона вече почива в мир в гробището „Бела Виста“ в Буенос Айрес до своите любими родители – доня Тота и дон Диего, починали през 2011 и 2015 г.

Пред правителствената „Каса Росада“, където бе изложен за поклонение ковчегът му, преминаха над един милион души, което засенчва всички досегашни подобни изпращания на който и да е държавен глава, отбелязва „Марка“. Над 3,5 км е била опашката на чакащите, някои от които пристигнали от над 2000 км от другия край на Аржентина.

Както и в бурния живот на Диего, и при изпращането му имаше крайности – мъката, сълзите се редуваха със сцени на улично насилие, сблъсъци на фенове с полицията, при които имаше и ранени.

На бдението преди погребението на Марадона присъстваха хора от най-близкия му кръг, начело с бившата му и първа съпруга Клаудия Вияфане и дъщерите й Далма и Джанина. Отказан бе достъп на последната му приятелка Росио Олива, но не и на Вероника Охеда, която дойде с Диего Фернандо, най-малкият син на Марадона. Най-големият – Диего Джуниър, е хоспитализиран в Неапол с коронавирусна инфекция. Дъщерята на Диего Жана от неговата връзка с Валерия Сабалаин, също присъстваше на бдението.

Световните шампиони от 1986 г. Оскар Руджери, Оскар Гарре, Рикардо Джусти, Хорхе Буручага, Серхио Батиста и Луис Ислас бяха там, а също бившият агент на Диего - Гилермо Копола, лидерът на агитката на Бока Хуниорс Рафаел ди Сео, плюс две легенди на клуба – Карлос Тевес и Мартин Палермо.

По свой темпераментен начин привържениците на друг любим на Диего клуб - Наполи, изразиха своята почит към него с огромен огнен кръг от бенгалски огън и димки около стадиона "Сан Паоло", който скоро ще бъде преименуван на стадион "Диего Армандо Марадона". "Диего е жив", скандираха хилядите неаполитанци, припявайки някои от любимите си песни, посветени на Марадона.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48