Новини

Здравното министерство: Ще се купува медицински хеликоптер

  27.11.2020 18:35  
Здравното министерство: Ще се купува медицински хеликоптер
  google

Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска техника и обзавеждане, за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух, е в ход и не е преустановявана. Това се казва в прессъобщение на здравното министерство.

Съмнения, че закупуването на такъв хеликоптер отпада, се появиха в четвъртък след гласуването на държавния бюджет за 2021 г.

От здравното министерство отговориха, че проектът за закупуването на поне 1 хеликоптер е одобрен на 24 септември, стойността е близо 20 млн. лв., а средствата са по ОП „Региони в растеж” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проектът е в процес на изпълнение. Срокът е 36 месеца. 

Към настоящия момент пазарното проучване е финализирано и вече се изготвят техническите спецификации за обществената поръчка. 

Освен експертен екип от Министерството на здравеопазването, в работната група, подготвяща процедурата, участват и експерти от Авиоотряд 28, командването на ВВС, Специализиран отряд „Въздушно наблюдение”, „Гражданска въздухоплавателна администрация”, „Военномедицинска подготовка и осигуряване” към ВМА. 


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Пуснаха маратонки с макет на геймърска видеокарта
 25.01.2021 11:11      
Видео
Ето как се отваря кола без ключ за по-малко от минута
 24.01.2021 15:51