Новини

Борисов: Дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените с COVID-19

  29.11.2020 13:40  
Борисов: Дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените с COVID-19

Премиерът Бойко Борисов посети в Пловдив в предприятие, специализирано в индустриалната роботика и производството на системи. Той беше придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

„Това е огромна възможност за реализацията на хората, които учат повече”, коментира премиерът. „В България има уникален потенциал за нишови производства”, посочи вицепремиерът Дончев. В дружеството работят около 250 души, като повечето са инженери, информираха премиера от ръководството на компанията.

Влагаме огромни усилия в здравеопазването, дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените.

Това каза Борисов във видео, публикувано в социалната мрежа Фейсбук.

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при черния петък те са счели за необходимо да напазаруват. „Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят”, коментира още Борисов.

„Вчера във Франиця пуснаха фризьорските салони – голяма радост. Навсякъде в света е така. Дай Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Този месец ще минем 70-80 млн. лв. за хората на първа линия. Плюс парите за „Ремдесивир” допълнително, които дадохме, над 100 млн. и кусур са отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък.

Той обърна внимание, че няма КПП-та и хората могат да се разходят в планината и в парка.

Министър-председателят коментира и темата за страха сред хората. „Точно това се опитваме да правим. Хем да не създаваме паника, да е нормално и да е естествено, в същото време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен”, коментира още Борисов. Той отчете, че икономиката работи и нищо не се е променило.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48