Икономика

Бъдещето на видео разговорите ще е във виртуалната реалност

  29.11.2020 14:49  
Бъдещето на видео разговорите ще е във виртуалната реалност

Виртуалната реалност е обещаваща технология, която тепърва ще има силно присъствие в сферата на гейминга и приложенията за забавление. Съществуват някои особености, които засега възпират масовото навлизане на тази иновация в индустрията. Най-големият проблем е, че много бързо се натоварват очите при използване на VR очила, като вече се работи над редица атрактивни методи, които да отстранят този недостатък, заяви Димитър Ганев, съдружник в софтуерната компания E-Card, която е в топ 50 на Европа.
Факт е, че VR технологията тепърва ще придобива масовост, но също, че приложенията на тази иновация надхвърлят параметрите на игрите и базовите мобилни приложения. Oт началото на пандемията досега все повече хора разчитат на популярните платформи за видеоконференция, за да комуникират с любимите хора, колегите и приятелите, подчерта Ганев.
Неслучайно заглавия като Google Meet, Zoom и Microsoft Teams регистрират впечатляващи рекорди за трафик и популярност. Toва също е сфера, която може да претърпи сериозни подобрения след навлизането на технологиите за виртуална реалност. Представете си как вместо да стартирате камерата виждате пред себе си вашия събеседник показан в реален размер, обясни Димитър Ганев.
Социалната изолация и предизвикателствата свързани с коронавируса са гаранция, че дълго време няма да се възстанови нормалния работен процес. Ако се наложи продължително време да остане по домовете си заради пандемията това е възможност VR джаджите още веднъж да покажат своята ефективност.
Много хора се притесняват за здравето си и респективно не са готови още да се върнат на работното си място. Едва ли има по-подходящо решение за тях oт това да могат да общуват с колеги, роднини и приятели във виртуална среда. За да се реализира подобен видео разговор е нужно участниците да имат VR  очила, подчерта Димитър Ганев от E-Card.
По този начин лесно се отстраняват много от настоящите проблеми при видео разговори с големи групи от хора и да се гарантира оптимално качество на връзката. Технологията може да предложи задоволително ниво на физическа активност във VR среда, което сега не се предлага от стандарните приложения за конференция.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08