Новини

Валери Симеонов: Категорично има риск от водна криза в Бургас

  01.12.2020 19:49  
Валери Симеонов: Категорично има риск от водна криза в Бургас

В една тежка и сериозна система, като здравеопазването, трудно се правят нововъдения. Видя се, че днес има някои проблеми, но не трябва да се вторачваме в тях. Тази ситема ще помогне много на хората и аз съм убеден, че проблемите ще бъдат отстранени. Съгласен съм, че държавата е длъжник на хората относно електронното управление. Каквото е зависело от мен по темата, аз съм го свършил. За този ресор отговаряше друг вицепремиер. Попитайте него защо има такова забавяне с електронното управление.

Това каза в предаването "Още от деня" зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод въведената днес в експлоатация система, чрез която личните леакри ще издават електронни направления за безплатни PCR тестове.

"Не трябва да се заблуждаваме, че България ще е първата държава, която ще получи ваксини срещу коронавируса. Нормално е фирмите производители да се обърнат към големите пазари, а и в България все още не ясно каква част от обществото ще си постави ваксина. Аз също се колебая - все пак тези ваксини още са в изпитателен срок", каза още той.

"Бургас абсолютно може да остане на сухо. Това, което каза Емил Димитров, беше спонтанен вик на болка и притеснение. Това беше вик, който никой не чу. Да, ще има водна криза и трябва да се направят необходимите реформи. От 3 месеца ние бием тъпана за тая водна криза, която надвисна над Бургас и донякъде над Варна. Водил съм много разговори с Николай Нанков, че МС трябва да приеме частично извънредно положение в региона и да се предприемат незабавни действия. Емил Димитров прави същото и не спира да говори по темата. Трябва него да поканите и той да ви разкаже много повече по темата, защото аз не съм толкова в кухнята. Пиоставял съм въпроса и пред премиера Борисов, но той точно тогава се разболя и нямаше как да се занимава с тази работа. Ако не се вземат необходимите мерки, рискът за водна криза в Бургас остава", категоричен бе Валери Симеонов.
"COVID нанесе тежък удар върху управлението. В момента в НФСБ няколко депутати са с коронавирус. Единият бере душа, другият след 34 дена продължава да е с положителни тестове. Аз затова говоря, че парламентът трябва да заседава онлайн. В ПГ на "Воля" почти всички го изкараха. ГЕРБ всеки ден дават нови заразени. Утре пак ще поставя на председателски съвет темата за онлайн заседания на НС", разкри Симеонов.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05