Свят

Карантината в Германия остава до 10 януари

  03.12.2020 08:06  
Карантината в Германия остава до 10 януари

Германия ще удължи срока на въведените противоепидемични мерки до 10 януари, съобщи канцлерката Ангела Меркел, цитирана от БТА. Срокът им трябваше да изтече на 20 декември и ограниченията да бъдат разхлабени за Коледните празници. 

„Провинциите ще удължат срока на мерките от 20 декември до 10 януари. По принцип нещата ще останат каквито са сега. Още през ноември казахме, че мерките ще останат в сила, ако няма съществени изменения в ситуацията с коронавируса. Ако положението със случаите на заразяване продължи да се развива като сега, ще се срещнем още веднъж на 4 януари", каза Меркел след разговори с ръководителите на германските провинции.

Германският канцлер посочи, че не може да каже кога ЕС ще разреши ваксина срещу новия коронавирус. „Не мога да кажа дали това ще стане преди Коледа или веднага след това. Трябва да се изчака", уточни тя.

Меркел допълни, че първо ще бъдат ваксинирани здравните работници и силите на реда, както и хора от третата възраст и болни. „Знаем, че през първото тримесечие (на 2021 г.) ще получим 7 млн. дози", заяви тя, имайки предвид ваксините на „Модерна“ и на „Пфайзер“. За ваксината на „АстраЗенека“ все още няма конкретна информация.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19