Свят

Гърция увеличава двойно заплати на медици

  04.12.2020 11:01  
Гърция увеличава двойно заплати на медици
  google

Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците в северната част на страната. Депутати лекари се включват в помощ на колегите си без заплащане. Вътрешната изолация и забраната за движение между районите остава в сила и по празниците.

Гръцки медици доброволно се прехвърлят в болниците в Северна Гърция, където има липса на специалисти. По решение на парламента те получават двойно заплащане от днес. Силен натиск от пациенти с Covid-19 и при голям брой заразени от медицинския персонал ,директорите на болниците в Северна Гърция призоваха колеги от други части на страната доброволно да се включат в екипите. Първо реагираха медицински сестри от островите, където заразените са малко. Последваха ги и лекарите.

Дори лекари на частна практика  заявиха готовност във всеки момент да се включат в общинските болници. В същото време всички депутати- медици вече работят в болниците без заплащане, съобщават от парламента.

Очаква се до края на годината Гърция да получи първата доставка на ваксината и да започне масово ваксиниране първо на групите в риск, заяви министърът на здравеопазването.

Премиерът Кириакос Мицотакис призова лидерите на партиите първи да се ваксинират.

Специалистите все още не са единодушни за причините, довели до взрив на заразените предимно в Северна Гърция въпреки наложената строга карантина повече от месец. До 14 декември се удължава времето на строгите мерки. Отварянето на заведения и училища остава за началото на следващата година, съобщиха министри.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08