Спорт

Арсенал следи Антов, италианци искат Мазику от ЦСКА

  20.12.2020 14:51  
Арсенал следи Антов, италианци искат Мазику от ЦСКА

„Арсенал“ следи отблизо развитието на "сензацията" в българския ЦСКА Валентин Антов, пише thehardtackle.com. Според Калчомеркато "артилеристите" ще влязат в трансферен дуел с „Рома“ за 20-годишния защитник през януари. 

Взаимоотношенията на техническия директор на ЦСКА  Алън Пардю с английските клубове дават известно предимство на „Арсенал“, но и "вълците" имат своите козове. „Рома“ е на път да остане без централния си защитник Роджър Ибанес, който е силно желан от „Ливърпул“. Именно в Антов римляните виждат подходящ негов заместник.

„Арсенал“ също иска да се подсили през зимния трансферен прозорец. Много вероятно е "артилеристите" да продължат да следят българския национал и да го привлекат през лятото. В битката за подписа на Антов може да се включи и „Уотфорд“.

Междувременно италиански клуб иска да привлече Брадли Мазику. Трансферът вероятно може да се случи през лятото, но при добра оферта, то играчът може да поеме към Апенините още през зимния прозорец. „Червените“ са готови да се разделят с Мазику срещу 3 милиона евро. Към левия краен бранител има интерес и от други отбори, но за момента италианците са провели първоначални разговори. Договорът на Мазику е до лятото на 2022 година. От началото на сезона Брадли е пропуснал само три мача на ЦСКА. Мазику дойде при „червените“ през 2019 година от френския „Лориен“.

ЦСКА пък може да привлече 22-годишния нападател от Косово Мирлинд Даку, съобщава "Новспорт". Той е гласен за заместник на Али Соу, ако бъде продаден през зимата или за негов партньор в атаката през втория дял от шампионата.  Даку прави силна кампания в местното първенство, което е привлякло вниманието на скаутите от стадион "Българска армия". В 16 двубоя е отбелязал 21 гола с екипа на „Балкани“, където е под наем от хърватския „Осиек“. През ноември Даку за пръв път бе повикан в националния тим на Косово и бе единственият играч от местната лига. Наскоро в хърватските медии се появиха твърдения, че изявите му са следени от италианския „Торино“. Пазарната стойност на косоваря според Transfermarkt.com е 100 хиляди евро.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19