Автомобили Икономика

Мъск: Предложих на Apple да купи Tesla

  23.12.2020 13:30  
Мъск: Предложих на Apple да купи Tesla

„В най-мрачните дни при пускането на Model 3 се свързах с Тим Кук, за да обсъдим възможността за закупуване на Tesla (за 1/10 от текущата цена)“, написа Мъск. "Той отказа дори да проведе среща с мен." По време на този "туит" Tesla се оценява на стойност 606 милиарда долара, което означава, че Мъск е бил склонен да продаден компанията си за 60 милиарда долара.

Проблемите, за които Мъск говори, възникват в края на 2017-а и началото на 2018 година. След като представи Model 3, Tesla не успя веднага да започне масово производство на автомобила, което доведе до увеличаване на загубите. Проблемът беше свързан с липсата на технология за автоматично сглобяване на батерията по това време, но много скоро този проблем беше решен.

Това е вторият път, когато Мъск търси купувач за Tesla. За първи път той се опита да продаде компанията си през 2013 година, когато изпитваше трудности с пускането на Model S. Тогава бяха водени преговори с компанията Alphabet, стояща зад Google.

Мъск също коментира слуховете, че Apple създава моно акумулаторна батерия, което означава захранване с една голяма литиево-йонна клетка вместо набор от много различни компактни батерии. Той изрази съмнения относно практическата възможност да се направи нещо подобно.

Макс припомни още, че според електрохимичните закони максималното напрежение на една литиево-йонна батерия е около сто пъти по-ниско от необходимото. За да бъдем точни, независимо от капацитета, всеки източник на литиево-йонна енергия произвежда ток от 3.7 волта, докато работното напрежение на повечето електрически превозни средства е приблизително 400 волта. В композитните акумулаторни блокове батериите са свързани последователно, така че техните напрежения се събират.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52