Спорт

Почина пазителят на историята на ЦСКА - Сашо Манов

  25.12.2020 12:33  
Почина пазителят на историята на ЦСКА - Сашо Манов
  lap.bg

Тъжна новина помрачи Коледа в ЦСКА и българския футбол. На 92 години от този свят си отиде Александър Манов - дългогодишният уредник на музея на "червените".

Новината съобщиха от тима на своя официален сайт.

Снимка: Lap.bg

Манов беше един от любимците на феновете. Изкусен разказвач, който познаваше всички детайли от историята на ЦСКА, той се превърна в една от емблемите на клуба. До последно бате Сашо, както го наричаха малки и големи, изпълняваше своите задължения в музея на стадион "Българска армия", където се пазят трофеите на "червените".

Преди да стане уредник преди 3 десетилетия, той работи като пресаташе на ЦСКА, а преди това като спортен журналист във вестниците "Народна армия" и "Българска армия".

Манов беше автор на няколко книги, свързани с историята на "армейците".

От клуба изказват съболезнования на всички близки на емблематичния бате Сашо!

"Армейци,

с дълбока болка и прискърбие Ви съобщаваме, че на 92-годишна възраст си отиде легендарният доайен на спортната журналистика и деятел с огромно армейско сърце Александър Манов.

Бате Сашо, както го наричаха всички , свърза живота си с любимия клуб още от самото му създаване и през годините отразяваше успехите на състезателите във всички видове спорт.

Автор е на няколко книги за спортните подвизи на ЦСКА, а в последните 3 десетилетия бе уредник на клубния музей и увлекателен разказвач на славната армейска история.

Ръководството и всички служители в ЦСКА изказват искрени съболезнования на близките и семейството на Александър Манов.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!"


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52