Новини

Борисов: Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни (ВИДЕО+СНИМКИ)

  26.12.2020 11:20  
 Борисов: Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който бе на инспекция при Съвместното командване на специалните операции на полигона "Корен", където се строят казарми за ученията. С него бе командирът им ген. Явор Матеев, военният министър Красимир Каракачанов и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите на премиера в Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят.

По време на инспекцията Борисов настоя да му бъде казано колко патрона за годината може да бъдат изстреляни. Матеев му отговори, че около милион патрони. "Искам да им дадем милион и да спрат да приказват", добави премиерът.

Борисов припомни, че бе подписан договор за 98 бронирани машини за спецчастите. Каракачанов пък вметна, че германците признали ,че тези, които придобиваме, били по- добри от техните.

На премиера бяха показани новите автомати, както и стрелкови учения с тях от групите за борба с тероризма.

Явор Матеев се похвали, че били получили и нови каски, а през март се очаквали и прибори за нощна стрелба.

"Март месец, като дойдете да открием обекта ще видите каските с приборите за нощно виждане", каза Матеев.

„Готови сме да се ваксинираме по всяко време. Специалните сили ще се ваксинират, за да дадат пример. Аз лично смятам, че това е начина, за да се справим с тази пандемия“, заяви ген. Матеев.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19