Новини

Борисов: В един момент другите в ЕС ще питат кой е ваксиниран и кой – не

  26.12.2020 13:32  
Борисов: В един момент другите в ЕС ще питат кой е ваксиниран и кой – не

„Ще дойде време, познавайки как действа Съюзът, държавите членки – както гърците въведоха PCR (за влизащите на своя територия), в един момент ще кажат „Я да видим кой е ваксиниран и кой не е“ – тогава да не се налага да се прави повторно“ – това коментира премиерът Бойко Борисов пред здравния министър проф. Костадин Ангелов по време на инспекция в РЗИ-Пловдив, където от днес се съхраняват ваксини срещу коронавируса.

Ангелов го увери, че системата е така направена, че веднага всеки имунизиран ще може да си извади удостоверение, което да може да се използва, например, за пътуване в чужбина.

Общо 180 млн. лв. е отпуснало правителството до този момент за закупуването на ваксини срещу COVID-19, подготвят се и допълнителни 50 млн. лв. Увеличава се броят на желаещите да се ваксинират, което е радостно и оптимистично, докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на министър-председателят Бойко Борисов. 

Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че в системата на МО първо ще се ваксинират лекарите и медицинския персонал, но „след това – висшето военно ръководство, да даде пример“.

Военните със завършен курс за санитари са изпратени да помагат във военните болници в страната, стана ясно още от думите му.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19