Икономика

Спа хотел Белчински извор с награда за ваканционен комплекс на годината

  26.12.2020 08:41  
Спа хотел Белчински извор с награда за ваканционен комплекс на годината

Специалната награда за ваканционен комплекс в конкурса „Сграда на годината“ грабна хотел „Белчински извор“. Националният конкурс се провежда под патронажа на строителното министерство, а сред авторитетното жури, присъдило наградите тази година са зам.-регионалният министър инж.  Валентин ?овев, главният архитект на София арх. Здравко Здравков, зам.-директорът на ДНСК арх. Петър Духлински, главните архитекти на Бургас, Варна, Пловдив, инж. Любен Качамаков от Камарата на строителите в България, директорът на Националната опера проф. Пламен Карталов, проф. Греди Асса от Националната художествена галерия и други изтъкнати професионалисти.

Луксозното бижу на Белчински бани край Самоков и Боровец е втори етап в проекта за ваканционно селище с лековита минерална вода и луксозен спа център. Инвеститор в туристическия комплекс е „Белчин Парк“ ЕООД, а изпълнител „Главболгарстрой“ АД.  Бутиковият комплекс се намира на 50 километра от столицата и на 15 минути от ски курорта Боровец, сгушен между планините Рила и Верила, Витоша и Плана. Той е разположен на територия от 80 дка в приказната атмосфера сред множество гори, поляни и невероятни гледки към планинските върхове и крепостта Цари Мали Град. Освен хотела в комплекса са изградени и 4 луксозни вили, еко селище с 10 уникални по рода си къщи за гости, спа център с минерална вода, ресторант, летен бар, собствен парк със спортни игрища и детски площадки.

При изграждането на хотела и вилите е отдаден почит към труда на прочутите български традиционни строители, използвани са естествени материали, а крайният резултат съчетава модерен лукс и удобства с домашен уют и екостил. 

Мястото вече се превърна в любимо за семейства с малчугани, които търсят спокойствие, близост до природата и грижа за здравето. 

За да е наистина безоблачна ваканцията ви в „Белчински извор“ взимат и всички мерки за сигурност и безопасност за своите гости. При настаняване, служител от рецепция измерва безконтактно телесната температура на гостите. Всяко едно помещение за настаняване, лоби бар, рецепция, ресторанти, спа център и общите части се дезинфекцират и стерилизират с двойно стерилизиращ уред с ултравиолетови лъчи и озон и препарати за дезинфекция, сертифицирани и одобрени от здравното министерство.

Видеонаблюдението и охраната са денонощни, а родителите могат да наблюдават какви ги вършат техните наследници в детския център с помощта на онлайн връзка, така че да са спокойни, че за тях се полагат нужните грижи. За малчуганите се грижат аниматори, а в освен детския кът има и предвидени много забавления в парка на комплекса. 

Част от вилите в комплекса са изградени с конопени тухли, които са антибактериални, а почивката в къща, построена с тях зарежда енергийно тялото. Друга част от вилите са глинени. Две от къщите разполагат със самостоятелна термо зона, включваща финландска сауна и парна баня, вътрешно джакузи с минерална вода и възможност за СПА терапии и процедури. Други две пък са подходящи за по-големи компании.

Комплексът разполага с 2 конферентни зали, а  игрищата за тенис, за баскетбол и за волейбол правят мястото и чудесен избор за провеждане на тим билдинги.

След предварителна заявка гостите могат да отскочат и до една от двете близки конни бази за езда, за разгледат околностите с джип, да отскочат до Паничище, Сапарева баня или Рилските езера, които могат да видят и от небето, заради предлаганите полети с хеликоптер. Или просто да се разходят по алеята на влюбените, наслаждавайки се на гледката. 

Изворите били любими на дъщерята на римския император Гала Плацидия

Минералната вода лекува десетки болести

Според легендата, ползите от лечебната минерална вода още в древността е открила дъщерята на римския император Теодосий I – Гала Плацидия. Че дамата се е възползва от местните извори доказват и историческите извори. Именно край Белчин е намерена една от петте монети в света с нейния образ. Гала Плацидия е изобразена и на мозайка във вътрешния басейн на комплекса. Навън също има изграден басейн и детски такъв. В спа центъра можете да се насладите и на престоя в хидромасажна билкова вана, финландска, солна и арома сауни, парна баня, леден кът, зона за релакс или да си подарите някоя от предлаганите СПА процедури за красота и дълголетие.

Външните топила пък са с различна температура – за всеки сезон и вкус. Можете да се възползвате по избор от потапяне в 28-градусова вода, 36 или 41 градуса. Има и детски такъв.

Минералната вода в „Белчински извор“ лекува десетки заболявания. Най-добре се повлияват тези на опорно-двигателната система и леките кожни болести, както и женски заболявания и такива на периферната нервна система.

Дебитът на минералната вода е 6,5 литра в секунда, като един от тези литри на секунда изтича от чешма, построена извън комплекса за гостите и жителите на общината. Във външната чешма освен целебна минерална вода можете да си налеете и букова вода, директно от планината, известна с мекотата и добрия си вкус.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19