Спорт

Медалистите от европейското по спортна гимнастика получиха отличия

  29.12.2020 16:25  
Медалистите от европейското по спортна гимнастика получиха отличия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС медалистите от Европейското първенство по спортна гимнастика, което се проведе в Мерсин, Турция. На шампионата при девойките 14-годишната Валентина Георгиева спечели сребърно отличие на прескок и донесе първи медал за страната ни в тази възрастова група. Младежкият ни тим в състав - Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Здравко Добрев, Раян Радков и Теодор Трифонов, зае третото място в отборната надпревара.
Кралев и президентът на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Красимир Дунев обсъдиха възможностите, които ще се открият пред спортните клубове през 2021 г. с двойното увеличение на средствата, отпускани от ММС. Спортният министър увери представителите на националния ни отбор, че в следващите години тази практика ще продължи, защото клубовете у нас са системно недофинансирани и подобряването на финансовото им състояние ще бъде сред приоритетите на правителството.
Красен Кралев отличи добрата работа на БФГ в последните години и резултатите, които постигат българските състезатели. Дунев благодари на спортния министър за отличните условия, които се предоставят за подготовка на гимнастиците ни преди големи състезания в комплекс "Раковски". Президентът на БФГ заяви, че през месец април Йордан Александров ще преследва спечелване на олимпийска квота по време на Европейското първенство. Надпреварата ще се проведе в Базел, Швейцария.
На срещата присъстваше и легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев, който сподели впечатленията си от представянето на българските състезатели в Мерсин. Представителите ни при мъжете взеха участие в общо четири финала на отделните уреди. Според Йовчев спортната ни гимнастика разполага с добро младо поколение, а доказателство за това е квотата за Летните олимпийски игри в Токио, която спечели Дейвид Хъдълстоун.
Почетни плакети на ММС Красен Кралев връчи на главния треньор на националния отбор Милко Танкушев и на личните наставници на нашите гимнастици.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08