Новини

Ваня Джаферович разказа за ужаса в Хърватия

  30.12.2020 15:29  
Ваня Джаферович разказа за ужаса в Хърватия

Ужасът в Хърватия след голямото земетресение продължава. За това разказа бившият футболист на Берое и Локомотив София Ваня Джаферович в профила си във Фейсбук. Той и семейството му се оказаха в епицентъра на труса и за щастие се измъкнаха невредими.

Джаферович, който преди време спечели "Сървайвър", обясни в социалните мрежи, че е имало още две земетресения, а вибрациите са се усещали през цялата нощ.

Ето какво написа бившият защитник:

"Тръгнахме обратно към България заедно с майка ми. Преди няколко часа имаше още два труса, 4.7 и 4.8 по Рихтер, а през цялата нощ се усещаха вибрации и не спираше да тресе.

Това е страшна трагедия, която е засегнала един от най-бедните региони в Хърватска, същите тези, които бяха унищожени и опустошени по време на войната.

Нещо, което ме радва и ме кара да настръхна е, че не само цялата страна и хората от Хърватска искат да помогнат с каквото могат, а и съседните държави.
Сърбия веднага предложи безвъзмездна помощ, както и Босна, Словения и Македония. Хората предлагат къщи, хотели, изпращат храна.

Ние сме един народ, винаги сме били един народ, а и ще бъдем, въпреки всичко, въпреки политическите игри и войните."


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08