Шоу

Над 250 милиона вече следват Кристиано Роналдо

  03.01.2021 11:48  
Над 250 милиона вече следват Кристиано Роналдо

Футболистът на "Ювентус" Кристиано Роналдо, избран преди дни за най-добър на 21-и век, подобри нов рекорд.

Този път обаче не на терена, а на полето на... социалните мрежи.

Преди дни португалецът се превърна в първия човек, чийто профил в "Инстаграм" се следи от над 250 млн. души!

Скоростта, с която капитанът на европейските шампиони от 2016 г. трупа нови фенове, е впечатляваща. Всички те искат да видят как живее, тренира и се забавлява Роналдо.

Всъщност профилът с най-много последователи в социалната мрежа е на самата платформа. "Инстаграм" е следен от 382 млн. души. Следва Роналдо, а след него се нареждат певицата Ариана Гранде (214 млн. последователи), актьорът Дуейн Джонсън - Скалата (209 млн. последователи), моделът Кайли Дженър (207 млн. последователи), певицата Селена Гомес (200 млн. последователи), риалити звездата Ким Кардашиан (197 млн. последователи) и чак тогава е ред на "вечния враг" на Роналдо - Лионел Меси. Аржентинецът има само 174 млн. последователи.

Популярността на футболиста на "Ювентус" не му носи само удоволствие, а и пари. Според анализаторите в социалните мрежи, за 2019 г. със свои публикации в "Инстаграм" той е заработил 47,8 млн. долара. Тази сума е постигната с 48 рекламни публикации - за спортни стоки, мобилни игри, уреди за фитнес, дори шампоани.

Естествено Роналдо не забравя, че трябва да покаже и своите стоки. Неговата марка бельо, парфюми и дрехи жъне истински успех.

Иначе често той публикува снимки със семейството си. Той показва моменти от ежедневието си с половинката си Джорджина и децата си - Кристиано-младши, Ева, Матео и Алана-Мартина.

Най-харесваната снимка в профила му (и трета в класацията за всички времена на платформата) е тази, с която отдаде чест на Диего Марадона след смъртта на аржентинския футболен гении. Тя има над 19,5 млн. реакции.

За справка, годишната заплата на Роналдо в "Ювентус" е 34 млн. долара, а цялостното му състояние се оценява на над 1 млрд. долара!


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48