Спорт

Литовецът Валдас Дамбраускас е новият треньор на Лудогорец

  03.01.2021 11:54  
Литовецът Валдас Дамбраускас е новият треньор на Лудогорец

"Литовецът Валдас Дамбраускас е новият старши–треньор на "Лудогорец". 43-годишният специалист, който остави отлични впечатления с работата си в литовското, латвийското и хърватското първенство, беше предпочетен от ръководството на клуба пред няколко именити български и чуждестранни специалисти, с които бяха водени интензивни разговори в дните около Коледа.", обявиха шампионите на официалния си сайт.

Дамбраускас е в полезрението на "Лудогорец" от няколко години предвид репутацията му на един от най-прогресиращите млади треньори и по тази причина бе поканен на разговори. Той впечатли собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви с концепцията си за развитието на отбора и вижданията си за игровия облик на "Лудогорец", заради което получи доверието да застане начело на деветкратните шампиони.
Дамбраускас пристига в България за началото на подготовката с екипа си, който включва асистент, кондиционен треньор и видео анализатор. В щаба му остават Станислав Генчев, специалистът „Спортни науки“ Иън Кол, анализаторът Рафаел Ферейра, както и треньорът на вратарите Здравко Здравков. Дамбраускас ще бъде представен пред медиите идната седмица в София.

Валдас Дамбраускас завършва висшето си образование в Англия през 2009 г. Дипломата му е от престижния London metropolitan university. Впоследствие работи в Брентфорд, както и в няколко местни школи. За последно бе треньор на хърватския "Горица", с който завърши на трето място есенния дял в местното първенство.

 

Преди това е водил латвийския РФС, с който печели Купата на страната, както и литовските "Екранас" и "Жалгирис". С клуба от Вилнюс е двукратен шампион на Литва.

Дамбраускас е бил селекционер и две юношески формации на бившата съветска република - U17 и U19.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09