Икономика

Нови правила в София: Глобявяват пътниците без билет, разширено е платеното паркиране

  04.01.2021 13:15  
Нови правила в София: Глобявяват пътниците без билет, разширено е платеното паркиране

От днес в градския транспорт в София контрольорите ще могат да глобяват и няма да продават билети от 1,60 лв, а само такива за нередовни пътници - от 30 лв. Шофьорите също няма да продават билети.

От Центъра за градска мобилност призовават хората да се снабдят с карта или билет предварително. Всички каси на Центъра и метрото ще работят.

Според пътници това ще създаде проблеми, защото в превозните средства няма да може да се купуват билети. От Центъра за градска мобилност обаче обясняват, че промените са необходими, защото много хора са спрели да си купуват карта или билет и пътуват гратис. Това е довело до огромни загуби от продажби.

Нови граници на "зелена зона" са в сила още от днес в София. Платеното паркиране ще обхване и кварталите "Яворов" и "Иван Вазов". Досега имаше възможност за винетки за три автомобила, сега се ограничават до две коли на домакинство.

Новост при издаването на винетен стикер е, че трябва технически преглед.

И още - работното време и на "Синята зона", и на "Зелената зона" в събота ще започва от 10.00 ч., а не както досега от 8.30 ч. и ще приключва в 18.00 ч.

 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09