Новини

Президентът: Само легитимен кабинет ще демонтира порочния управленски модел

  07.01.2021 11:53  
Президентът: Само легитимен кабинет ще демонтира порочния управленски модел

За нас е изключително важно е в резултат на консултациите да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така, че да имаме нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент, защото само той може да излъчи устойчивост и добре работещо правителство и да се започне демонтажът на порочния управленски модел. Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на Обществения съвет на ЦИК провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори.

„Уважаеми дами и господа, добре дошли в президентската институция на консултациите, на които с вицепрезидента г-жа Йотова започнахме с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и на провеждане на парламентарните избори през 2021 година, които да гарантират и правото на вот на всички българи у нас и зад граница в тази сложна пандемична обстановка и в същото време да гарантират здравето на хората: както членовете на секционни и други избирателни комисии, така и на всички българи, които ще отидат да гласуват до урните“, каза още държавният глава, цитиран от агенция "Фокус".

По думите на Радев е важно да се изгради доверие и към машинното гласуване. „Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса на одит и сертифициране на машините“, посочи президентът.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Възстановиха лицето на Сибирския Тутанкамон
 20.01.2021 15:21      
Видео
Сняг и лед в пустинята Сахара
 19.01.2021 19:33