Спорт

Васил Божков: Няма да поискам даденото на Левски

  08.01.2021 21:53  
Васил Божков: Няма да поискам даденото на Левски

Бившият финансов благодетел на "Левски" Васил Божков използва социалните мрежи, за да заяви, че няма да предявява претенции към дължимата от клуба сума.

По-рано днес (8 януари) в предаването "Тази сутрин" членът на Надзорния съвет на "сините" Петър Ганев заяви, че клубът дължи на Божков и неговата фирма около 6 млн. лева, както и още около 20 млн. лева за изграждането на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Последната сума беше прехвърлена към фирма, за която се смята, че е свързана с Божков, още през 2019 г. 

В момента Васил Божков е в Дубай, тъй като има повдигнати няколко обвинения от българската прокуратура.

"Факт е, че съм най-големият кредитор на “Левски”. Никога няма да поискам даденото обратно. И винаги ще помагам, с каквото мога", написа той.

С Божков в арабската страна е и бившият фактически собственик на мажоритарния пакет акции на "сините" Георги Попов. Той първо предостави своята собственост в клуба на премиера Бойко Борисов, но след отказ ценните книжа преминаха в ръцете на голмайстор номер 1 в историята на "Левски" Наско Сираков.

В своята публикация Божков отново свърза тежкото състояние на "сините" с действията на фигури от властта и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Той публикува своето изявление заедно с видео от срещата между Бойко Борисов и фенове на "сините" от януари 2020 г.

Първоначално Божков заяви, че сам е поискал да получи акциите на "Левски" (и след това да ги предаде на Попов), а след това заяви, че е бил принуден от властта. От появилите се документи, прикрепени към акциите, стана ясно, че преди бизнесмена, който е в Дубай, собственици са били бившите футболисти Христо Йовов и Даниел Боримиров.

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05      
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30