Спорт

Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд готвят среща за 200 милиона долара

  11.01.2021 17:50  
Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд готвят среща за 200 милиона долара

Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифийлд потвърди, че планира завръщането си на ринга близо 34 години, след като ухото му беше частично отхапано по време на мач с Майк Тайсън.

58-годишният Холифийлд, който има две победи над Железния Майк, обяви, че преговаря за трета среща с Тайсън. Според него интересът е голям и по всичко личи, че наградният фонд на мача може да достигне 200 милиона долара (150 милиона паунда). Това ще бъде рекорд в историята на свръхтежката категория на бокса.

54-годишният Майк Тайсън се завърна на ринга през ноември и проведе мач срещу Рой Джоунс-младши. Това е вдъхновило самия Ивендър Холифийлд да започне тренировки и да подготви собственото си завръщане в бокса.

Интересното е, че ако двете боксови легенди успеят да се договорят за трети сблъсък помежду си, то общата им възраст ще надвишава 112 години.

„С моя екип преговаряме усилено с хората на Майк. Очаквам благоприятен изход, тъй като спонсорите също имат сериозен интерес. Дори може да достигнем до събирането на 200 милиона долара за двубоя. Аз все още навлизам във форма, но когато се разберем за мач срещу Тайсън, ще съм готов.

На 9 ноември 1996 г. Холифийлд в позицията на аутсайдер нокаутира Майк Тайсън за световната титла в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той даде реванш на Железния Майк и запази шампионския си пояс. В този двубой Тайсън беше дисквалифициран, след като отхапа част ухото на съперника си.

Именно мачът между двамата от 1997 г. в момента заема пето място на най-добре платените боксови мачове в историята. Тогава двамата си разделят 145,7 милиона долара. Най-скъпите четири срещи в бокса са с участието на Флойд Мейуедър. Като рекордът се държи от двубоя му с Мани Пакиао през 2015 г. за 678 милиона паунда.

Очертаващият се трети сблъсък между Холифийлд и Тайсън ще е рекорден в историята на свръхтежката категория и то не само в битка между ветерани. Дори между действащи боксьори не е имало толкова скъпоплатен мач в при най-тежките. За сравнение, на 7 декември 2019 г. Антъни Джошуа върна световните си титли в реванш срещу Анди Руис в мач за 40 милиона долара, от които мексиканец получи 9 милиона.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Възстановиха лицето на Сибирския Тутанкамон
 20.01.2021 15:21      
Видео
Сняг и лед в пустинята Сахара
 19.01.2021 19:33