Новини

ВМРО се отчита с изпълнена програма за повишени доходи и пенсии

  11.01.2021 18:49  
ВМРО се отчита с изпълнена програма за повишени доходи и пенсии

ВМРО се гордее, че за първи път след 10.11.1989 г. преобърна заедно с партньорите си някои тенденции в политиката на България, които бяха част от „либералния консенсус“ и бяха следвани все едно кой е в управлението. Тези реперни за партията политики са описани в подробен отчет. В него се посочва, че е преодоляна философията на постната пица и в три поредни години е осигурен ръст на доходите от над 10%. Повишавахме ежегодно минималната работна заплата, като мярка в полза на работещите бедни, за да достигне от 510 лв. в началото на мандата до 650 през 2021 г., обясни Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО.

В някои сектори заплатите се удвоиха (като в образованието), в други ръстът бе далеч над 40% - сектори като сигурност, здравеопазване и др. Пенсиите също бяха актуализирани, като минималната е увеличена от 168 на 300 лв., за което най-много настоявахме още в началото на мандата, подчерта Веселинов. С оглед пандемията бяха осигурени и допълнителни плащания по 50 лв. на всеки пенсионер. Постигнахме подпомагане за всички пенсионери под линията на бедност. Наясно сме, че този подход не се харесва на мнозина, но за нас първостепенна е задачата да преодолеем мизерията сред възрастните хора, които са се пенсионирали с необходимия трудов стаж, посочи той. Неслучайно предложихме специален Закон за защита правата и интересите на възрастните хора, чрез който въвеждаме и социално подпомагане до линията на бедност, отбеляза Веселинов. Преизчисляването на пенсиите е следваща цел, която си поставят от ВМРО.

Положихме тези усилия не заради политически ползи – политиката по доходите рядко носи такива. Истината е, че без достигане на средноевропейските нива, страната ни ще продължи да бъде донор на младо население, а демографският колапс ще продължи. Затова и занапред ВМРО ще работи за повишаването на доходите в България, каза още Искрен Веселинов.

 


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Възстановиха лицето на Сибирския Тутанкамон
 20.01.2021 15:21      
Видео
Сняг и лед в пустинята Сахара
 19.01.2021 19:33