Еко

Ситуацията в район Нови Искър продължава да е тежка

  12.01.2021 09:08  
Ситуацията в район Нови Искър продължава да е тежка

На 68 сигнали за паднали дървета и наводнени домове са се озовали екипите на Столичната пожарна и на Аварийното звено.
Ситуацията в район Нови Искър продължава да е тежка.

Но въпреки това няма бедстващи хора и не е обявено бедствено положение в района на Столична община, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

Днес екипите на пожарната и на аварийното звено ще отводняват улици в района и ще помагат на хората за отводняване на домовете им.

"Нямаме бедствено положение в нито едно населено място в София. Нямаме евакуирани хора. Имахме готовност снощи, знаете, обявихме в Мировяне. За радост дигите, които се изградиха на 3 места в селото от всички екипи, свършиха работа, така че не се наложи евакуирането на хора", каза Йорданка Фандъкова.

В момента в район Нови Искър вали ситен сняг. Има леко понижение на нивата на реките. Има наводнени къщи на входа на Мировяне. Критична точка има в квартал "Требич". Това обяви старши комисар Веселин Гетов - началник на Столичната пожарна:

"Към момента нещата отиват към успокояване на ситуацията. Имаме един критичен участък - подхода на "Требич" откъм околовръстното, но колегите от СДВР са предприели мерки и са ограничили достъпа на автомобили в посока "Требич" и откъм Илиянци - посока Мировяне и "Требич".

През целия ден екипи на пожарната и на аварийното звено, както и на СДВР ще бъдат на терен и ще помагат на хората.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05