Новини

Нинова: БСП иска активна регистрация за изборите

  12.01.2021 11:37  
Нинова: БСП иска активна регистрация за изборите

БСП не воюва с президента Румен Радев и президентската институция. Това подчерта в началото на консултациите при държавния глава за парламентарните избори председателят на левицата Корнелия Нинова.

"Ние с г-жа Йотова никога не сме давали повод за отношение или раздор с БСП. Напротив, навсякъде в страната имаме радушно посрещане и комуникация със социалистите. Избрани сме от БСП и сме поели ангажимент да представляваме тези хора в надеждите им за по-справедлива България и никога не сме отстъпвали от това", отвърна на Нинова президентът.

Лидерът на социалистите категорично заяви, че БСП защитава идеята за машинно гласуване като гаранция за честни и неопорочени избори. Според Нинова и съпартийците ѝ смесването на машинния вот с хартиения е отстъпление от този принцип.

От БСП искат активна регистрация за парламентарните избори като гаранция за изчистването на избирателните списъци от тъй наречените "мъртви души". Социалистите държат на създаването на избирателен район за българите в чужбина, а гласуване по пощата да е възможно единствено с активна регистрация.

От левицата настояват и за видеонаблюдение при предстоящия парламентарен вот.

Нинова подчерта още, че от партията ѝ са готови за избори, независимо коя дата ще посочи президентът Румен Радев. Социалистите са против идеята за гласуване в два дни.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21