Новини

ГЕРБ с остра атака към Радев: Да спре да саботира и да руши доверието в изборите

  14.01.2021 18:21  
ГЕРБ с остра атака към Радев: Да спре да саботира и да руши доверието в изборите

Днес президентът показа, че не може да живее в консенсус. Днес той назначи изборите за 4 април въпреки че всички партии и институции обявиха, че са готови за избори на 28 март. Ние сме готови за тази дата и нямаме проблем с нея.

Това заяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ депутатът от партията Тома Биков по повод указа на президента Румен Радев, с който парламентарните избори бяха насрочени за 4 април.

"Ние няма да внесем нито една от промените в Изборния кодекс, които днес г-н Радев предложи в изказването си. Ако опозицията ги внесе, ние няма да ги подкрепим. Президентът трябва да прекрати линията си на саботаж и сриване на доверие в изборите. Той вече се превърна в говорител на извънпарламентарната опозиция, но трябва да разбере, че не машините и пликовете гласуват - гласуват хората. Който не е разбрал това, ще изгуби и следващите избори. Затова ние призоваваме всички хора да излязат на 4 април и да гласуват", катгеоричен бе Биков.

В брифинга участие взе и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. "За нас няма никакво значение коя ще е датата за изборите и не разбираме какво толкова ще се промени за една седмица от 28 март до 4 април. Нека президентът обясни защо промени датата, след като настояваше още есента да има избори. Датата 4 април е добра и ние сме готови за нея, но нека отбележа, че на 4 април тази година се пада Католическия Великден, арменците също ще празнуват Великден на тази дата. Явно президентът не е запознат с това и никой не го е подсетил", заяви той.

"Няма как да се промени Изборния кодекс за толкова кратко време преди изборите. По този начин ще нарушим редица европейски директиви, но президентът няма как да знае това, защото четири години се занимава с активно нищоправене. Нека президентът да обясни защо промени датата и кой го накара да го направи, след като беше категоричен, че изборите ще са на 28 март. Президентът се опитва в момента да създаде един хаос и да накара хората да не гласуват, за да може после да обяви, че изборите не са честни. Това е причината да отправя апел към всички граждани - на 4 април излезте и гласувайте", каза Георгиев.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21