Шоу

Епъл продуцира филм на Ридли Скот за Наполеон с Хоакин Финикс

  16.01.2021 09:01  
Епъл продуцира филм на Ридли Скот за Наполеон с Хоакин Финикс

Стрийминг платформата на "Епъл" ще продуцира филма "Kitbag" ("Войнишка торба") на режисьора Ридли Скот, посветен на Наполеон Бонапарт, в чийто образ ще се превъплъти носителят на "Оскар" Хоакин Финикс, предаде Франс прес.

Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

Сценарист на филма, чиято дата на излизане на този етап не се съобщава, е Дейвид Скарпа, предава БТА.

Новият проект дава възможност на Ридли Скот да се завърне към период, по време на който се развива действието в първия му игрален филм "Дуелистите" (1977). С него Скот печели приза за дебютен филм на кинофестивала в Кан.

В ролята на Наполеон Бонапарт - най-прочутият корсиканец във Франция, ще се превъплъти 46-годишният актьор Хоакин Финикс. Миналата година Финикс спечели първия си "Оскар" за превъплъщението си в образа на Жокера в едноименния филм.

Осемдесет и три годишният Ридли Скот е сред знаменитостите от ранга на Мартин Скорсезе и Опра Уинфри, които "Епъл" успя да привлече за стрийминг платформата си, припомня агенцията.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Солото на Брайън Мей в Bohemian Rhapsody е най-великото на всички времена
 18.01.2021 11:07      
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45