Шоу

Мюзикълът Шрек е отново на сцената на Софийската опера

  18.01.2021 11:25  
Мюзикълът Шрек е отново на сцената на Софийската опера

Софийската опера представи за първи път в България през февруари миналата година мюзикъла „Шрек" от Дейвид Линдзи-Абер и Джанин Тезори - оригинална Бродуейска продукция на DreamWorks Theatricals и Neal Street Productions. През януари, тази година, магичната история на предизвикващото симпатии у публиката зелено чудовище Шрек, ще се играе отново на 29 януари от 19:00 ч., на 30 и 31 януари от 16:00 часа. През месец февруари спектаклите са на 5 от 19:00 ч., на 06 и 07.02 от 16:00 ч. и на 21 и 28 март са от 11:00 часа.

За Шрек и приятелите му - прочути приказни герои, сред които Пинокио, Питър Пан, Злата фея, Грозното патенце и други по въздействащ начин пред публиката ще разкажат артистите: Константин Икономов, Атанас Йонков, Кръстина Кокорска, Боян Арсов, Цветелин Павлов и др. В спектакъла участват балетът и оркестърът на Софийската опера и балет.

Каква е тайната на Шрек, която той пази до последно в себе си в изпълнение на обещанието си - да върне у дома изгонените от кралството им приказни герои? Дали ще спечели любовта на принцеса Фиона, държана в плен от огнедишащ дракон в строго охраняван замък? Каква ще е развръзката публиката ще може да научи на посочените дати.

Диригент на софийската постановка е Светослав Лазаров, художник на декорите - Чарлз Мърдок Лукас, художник на костюмите - Уитни Локър, художник на осветлението - Зак Блейн, тонрежисьор - Владимир Владимиров, хореография - Риолина Топалова. Зрелищният мюзикъл е създаден по култовата анимация на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг. Преводът е на Лора Димитрова, Мирослав Димов и Борис Панкин.

Популярният в цял свят мюзикъл „Шрек" е подходящ за нашата млада публика.

Уест Хайлър е бродуейски режисьор. Поставял е впечатляващи заглавия, сред които - „Цирк дьо Солей" (Бродуей/Германия), „Малкият принц" (Полша),, „Големият ябълков цирк" (Линкълн център, Ню Йорк), „Панда" (Национален театър - Пекин), кукления мюзикъл „Авеню Q" (Столичен куклен театър, отличен с наградата ИКАР) и др. Бил е гост-режисьор на Шекспировия фестивал в Грейт Ривър, Нюйорския музикално театрален фестивал, Националния театър на Луисвил Арс Нова и др.

Композиторът на „Шрек" е Джанин Тезори. Тя е най-уважаваният театрален композитор жена в историята, с пет бродуейски мюзикъла и пет номинации за наградите „Тони". През юли 2019 г. Тезори направи премиера на операта си „Блу" (либрето: Тейзуел Томпсън) на фестивала „Глимърглас" в Купърстаун, щата Ню Йорк.

Мюзикълът „Шрек" има 8 номинации за наградата „Тони" и е отличен в категорията за най-добри костюми в мюзикъл.

Билетите за спектаклите вече са в продажба на касата на Софийската опера и балет и онлайн в мрежите на eventim.bg и Е-pay go.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Солото на Брайън Мей в Bohemian Rhapsody е най-великото на всички времена
 18.01.2021 11:07      
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45