Свят

Тръмп с прощално видеообръщение

  19.01.2021 19:41  
Тръмп с прощално видеообръщение

Прощално видеообръщение, в което да припомни най-значимите постижения на управлението си през последните четири години, е записал президентът на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен.
Очаква се то да бъде излъчено тази вечер, в последния пълен ден от мандата на Тръмп в Белия дом. Той приключва утре на обяд (американско време), когато новоизбраният държавен глава Джо Байдън ще положи клетва във Вашингтон. 48 часа преди инагурацията центърът на американската столица приличаше на укрепен лагер. Хиляди бойци от Национална гвардия патрулират от понеделник по улиците на града, като днес броят им ще достигне 25 000. Националната гвардия ще охранява обширната “червена зона”, простираща се от Капитолия, където Байдън и вицепрезидентката Камала Харис ще положат клетва, до Белия дом.
Тръмп вече обяви, че няма да присъства на инагурацията на Байдън. Така той пренебрегва стара американска политическа традиция, според която президентът, чийто мандат изтича, присъства при полагането на клетва от новоизбрания - като символичен акт на предаване на властта.
Очаква се Тръмп да отпътува днес сутринта за голф имението си във Флорида, придружаван от малка група свои сътрудници.
Социологическо проучване пред края на мандата на Тръмп показва, че той си тръгва от Белия дом с 34% рейтинг. Това е най-ниското равнище на одобрение към него за четирите години. Тръмп влезе в Белия дом с 45% рейтинг, който се повиши до 49% в началото на миналата година./Труд

 

 


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Възстановиха лицето на Сибирския Тутанкамон
 20.01.2021 15:21      
Видео
Сняг и лед в пустинята Сахара
 19.01.2021 19:33