Новини

Спаси София: Поредното некадърно строителство на Фандъкова и ГЕРБ

  20.01.2021 10:32  
Спаси София: Поредното некадърно строителство на Фандъкова и ГЕРБ

Движението по участъка между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" от чисто новата линия на метрото в София е спряно след сериозна техническа авария. От организацията "Спаси София" споделиха, че релсовият път се е надигнал от преминаващата под тунела река и обвиниха кмета Фандъкова и управата от ГЕРБ в "поредно некадърно строителство" въпреки инвестицията от 1 млрд. лева.

"Очаква се влакове да не се движат поне седмица, докато бъде отстранен проблемът. Строител на участъка е небезизвестната фирма "Трейс", която е получила 75 млн. лв. за работата си. Същата фирма, която построи автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, по която караме с 90 км/ч, която ремонтира пътя за Своге, където загинаха 20 човека. Това е онази фирма, която построи и западната дъга на СОП, която многократно пропадаше, бул. "Дондуков", който стана на вълни, бул. "Тодор Каблешков", където закъснението в пъти надвиши срока, бул. "Витоша", чиито плочки не спряха да хлопат..., но за всичко това Фандъкова и ГЕРБ оставаха слепи и санкции нямаше. Дали това не е любимата им фирма? Да излезе публично и да си признае?", възмутени са от "Спаси София".

От организацията се питат и следното:
Защо Фандъкова десетки пъти правеше "безцелни "инспекции и проверки"", само за да се хвали и снима пред медиите? Какво се подобри след проверките ѝ? Удари ли веднъж по масата, за да накара строителите от любимите фирми поне един обект да го направят качествено? Или всичко е просто един PR за отклоняване на внимание от купищата проблеми, които тя създаде и не реши?

"Вече не очакваме нищо от нея защото знаем, че последствия няма да има за никого – нито за отговорните в Общината, нито за изпълнителя...", гневни са от "Спаси София".


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54