Новини

Делян Добрев осъди Елена Йончева за клевета на първа инстанция

  20.01.2021 18:58  
Делян Добрев осъди Елена Йончева за клевета на първа инстанция

Бившият икономически министър Делян Добрев осъди на първа инстанция евродепутата от ПЕС/БСП Елена Йончева заради клеветнически твърдения, съобщиха от ГЕРБ. Делото е за т.нар „Кумгейт“ – твърденията, че областният координатор на управляващата партия кадрува по семейна линия в Хасково.

Решението за осъждането на Йончева е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание. Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лв.

Случаят е от 2017 г., като твърденията на Елена Йончева предизвикаха скандал. Делян Добрев обяви, че е опозорен от атаката на левицата и поиска да си тръгне от парламента, където беше в редиците на ПП ГЕРБ. „Кумгейт“ стигна до прокуратурата, но в крайна сметка първото съдебно решение по темата е за клевета.
 
Добрев отвърна на удара с обвинения към Йончева, че е свързана с избягалия банкер Цветан Василев и офшорни фирми.

Вероятно съдебната сага ще продължи.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21