Спорт

Заформя се голям скандал в България и Европа с Бербатов заради заобикаляне на закона

  21.01.2021 14:28  
Заформя се голям скандал в България и Европа с Бербатов заради заобикаляне на закона
  gong.bg

Много голям скандал може да се заформи не само в България, но и в Европа заради Димитър Бербатов, съобщава БЛИЦ. Ветеранът има желание да изкара треньорски стаж в Етър, за да направи важна крачка към получаването на така желания от него Про лиценз.

За целта са му необходими две години стажуване като помощник-треньор. Именно поради тази причина преди няколко дни наставникът на „виолетовите“ Александър Томаш обяви, че Бербо ще се включи в екипа му, за да помага на нападателите.

До този момент обаче Димитър не се е появил на лагера на Етър в старозагорското село Ягода. Бербатов поискал директно от ръководството на търновския клуб да му издаде бележка, че кара стаж там. Което си е скандално и е в разрез с футболните закони в България, а и с тези на ФИФА.

„За да получи Бербатов въпросната бележка, трябва да свърши няколко неща. Първо, да подпише договор с Етър, че става помощник-треньор официално. Второ, този договор и тази бележка трябва да бъдат заверени в БФС. И най-важното – трябва да се явява на работа и да е част от екипа на Томаш. В противен случай наистина ще избухне голям скандал. Да, не са един и два случаите, когато по същия начин са процедирали други треньори и са получавали бележки за стаж по втория начин. Но Бербатов все пак е име. Гръмне ли скандалът, чак до Англия и цяла Европа ще стигне. ФИФА ще реагира повече от остро“, коментираха запознати.

Те добавиха, че целта на Димитър е един ден да се завърне в Англия и да започне работа като треньор я в любимия му Манчестър Юнайтед, я в някой друг местен тим. За да стане това, на Бербатов му е нужен Про лиценз.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Изцяло безжичен телевизор
 22.01.2021 10:44      
Видео
Сгъваемият Samsung беше удавен и замръзен, но оцеля
 21.01.2021 18:00