Спорт

Анди Мъри няма да участва в Australian Open

  23.01.2021 09:04  
Анди Мъри няма да участва в Australian Open
  bTV

Анди Мъри няма да участва в първия силен турнир от тенис сезона - Australian Open. Това обяви самият той. Британецът даде положителна проба за коронавирус на 14 януари и не получи разрешение от организаторите да пътува за Мелбърн.

Екипът на бившия №1 в света се надяваше австралийската федерация по тенис да промени решението си, но ръководителите ѝ останаха непреклонни.

Sadly @andy_murray has confirmed he will miss the 2021 @AustralianOpen

We are very sorry he’ll not be able to play and we look forward to seeing Andy back on court again soon. pic.twitter.com/Y3NyxdLDnd

— LTA (@the_LTA) January 22, 2021

 

"С огромна мъка трябва да съобщя, че няма да пътувам до Австралия за предстоящия Australian Open. Поддържахме постоянен контакт с органзизаторите в стремежа си да намерим начин да бъда поставен под карантина в Мелбърн, но за съжаление не се получи", заяви Мъри.

"Искам да благодаря на целия персонал на Australian Open за положените усилия. Много съм тъжен заради това, че няма да мога да играя в Австралия. Обожавам както страната, така и турнира", коментира трикратният шампион от Големия шлем.

Australian Open е вторият турнир, който Мъри пропуска от началото на 2021 г. Той трябваше да участва в ATP 250 в Делрей Бийч, но се отказа заради затягането на противоепидемичните мерки за пътуващи от Великобритания към САЩ.

Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Ето как се отваря кола без ключ за по-малко от минута
 24.01.2021 15:51      
Видео
Изцяло безжичен телевизор
 22.01.2021 10:44