Новини

Проф. Костадин Ангелов: Не всички научиха урока, да не се връщаме в изходяща позиция!

  25.01.2021 16:49  
Проф. Костадин Ангелов: Не всички научиха урока, да не се връщаме в изходяща позиция!
  nova.bg

Днес вече не говорим за закъснели линейки и загубени човешки животи, за дефицит на легла в болниците, защото проблемите са били решени с добрата организация. Резултатите са впечатляващи, но уроците не са научени от всички. Това изтъкна министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред журналисти в Стара Загора, където присъства на откриването на обновената Клиника по хематология в Университетската болница в града. Той призова за разумен дебат на предстоящата среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове, на която ще бъдат обсъдени възможни варианти за тяхното функциониране.

"Днес не може да забравим с лека ръка положените усилия и утре отново да се върнем в изходяща позиция", предупреди министърът.

От 4 февруари ще отворят врати училища, спортни зали и културни центрове, обяви проф. Ангелов. При установено стабилизирано ниво на смъртност ще бъдат отслабени още мерки. България води консервативна, но далновидна политика при овладяване на коронакризата, подчерта здравният министър.

Костадин Ангелов повтори популярната мисъл "Народ, който не познава историята си, може да повтори грешките".


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Пуснаха маратонки с макет на геймърска видеокарта
 25.01.2021 11:11      
Видео
Ето как се отваря кола без ключ за по-малко от минута
 24.01.2021 15:51