Свят

СЗО: Пациентите с COVID-19 да лежат по корем, за да дишат по-лесно

  26.01.2021 16:25  
СЗО: Пациентите с COVID-19 да лежат по корем, за да дишат по-лесно

Световната здравна организация (СЗО) публикува клинични препоръки за лечение на пациенти с Ковид-19, включително и за случаи, при които симптомите не изчезват след възстановяване, съобщи Ройтерс.

Сред препоръките е и използване на ниски дози антикоагуланти за предотвратяване на образуване на тромби, предава БТА.

"Другите нови препоръки са към пациентите с Ковид-19, които се лекуват у дома, да използват пулсов оксиметър, който измерва нивата на кислород в кръвта, за да може да се определи дали състоянието на пациента у дома се влошава и се нуждае от болнично лечение", каза говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева.

СЗО съветва лекарите да поставят пациентите, легнали по корем, за да се улесни дишането им.

"Освен това препоръчваме използването на ниски дози антикоагуланти, за да се избегне образуването на тромби в кръвоносните съдове. Препоръчваме малки дози, защото по-високите могат да доведат до други проблеми", каза Харис.

Тя допълни, че воденият от СЗО екип независими експерти, които са в централния китайски град Ухан, регистрирал първите случаи на инфекцията при хора през декември 2019 г., след два дни трябва да излязат от карантина и да започнат работата си с китайските изследователи върху произхода на новия коронавирус.

 


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Солили сме грешно храната, ето как трябва
 26.01.2021 19:18      
Видео Новини
Отрасловият съвет потвърди: От 4 февруари се връщат в училище 3 класа
 25.01.2021 19:05