Новини

Валери Симеонов: Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ

  11.02.2021 09:35  
Валери Симеонов: Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ

„От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ. Доста често нашите инициативи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи”. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в предаването „Здравей, България” по Нова тв новата коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки.

Симеонов добави, че „политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение”.

Лидерът на НФСБ каза още, че редица техни законопроекти са били подкрепени от ВОЛЯ. По същия начин и от НФСБ са подкрепили редица законопроекти на ВОЛЯ.

„Изненада ме реакцията за нашето обединение. Не сме се обединили с ДПС или с БСП. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни различия”, коментира лидерът на НФСБ.

„Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с ВОЛЯ”, каза още Симеонов. И допълни, че има въпроси, по които ще тече допълнително съгласуване между двете партии.

Симеонов каза, че коалицията е отворена за преговори с още партии с патриотични платформи. Отхвърли обаче възможността това да е партия „Възраждане”. Но не и с КОД на Петър Москов.  

„В близки отношения сме с г-н Москов, говорили сме”, каза Симеонов.

Той допълни, че има масово одобрение сред електората и партийните членове на НФСБ за обединението с ВОЛЯ.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Сузанита пусна брутален клип (18+)
 10.02.2021 14:58      
Видео
Мощeн ураган в Истанбул
 09.02.2021 20:34