Свят

Гърция отваря първия мега ваксинационен център

  14.02.2021 09:02  
Гърция отваря първия мега ваксинационен център

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис посети днес първия ваксинационен мега център в северното атинско предградие Маруси, създаден, за да увеличи броя на ваксинациите в страната, съобщава вестник "Катимерини". Центърът "Прометей" ще отвори врати в понеделник и ще бъде първият от четири такива ваксинационни центрове в Гърция.

Това, от което се интересуваме, е гражданите да идват тук, да получат обслужването, което засужават, бързо и безопасно да се ваксинират и този процес да върви възможно най-бързо, заяви Мицотакис.

Това ще приключи, когато значителен процент от нашите граждани се ваксинират, каза гръцкият премиер.

Мега центърът, разположен в изложбената зала "Хелекспо", в първата фаза ще работи от 8 часа сутринта до 8 часа вечерта с 48 ваксинационни пункта. Той ще е с капацитет 2400 ваксинации дневно през февруари. Това ще нарасне до 5760 ваксинации дневно, когато ще бъдат открити 96 ваксинационни пунктове. В първата фаза ваксинации ще се насрочват на всеки 15 минути.

Освен в Атина, втори ваксинационен център ще започне работа в понеделник в Солун в сградата, в която се помещава годишният международен панаир. През февруари неговият капацитет ще бъде 1000 ваксинации дневно и 6480 ваксинации дневно, когато бъдат отворени всички пунктове за ваксинация, пише "Катимерини".


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Човекът без име нарисува Левски с бутони от клавиатури
 11.02.2021 19:04      
Видео
Сузанита пусна брутален клип (18+)
 10.02.2021 14:58