Икономика

Италия се отметна от отварянето на ски курорти в последния момент

  15.02.2021 08:12  
Италия се отметна от отварянето на ски курорти в последния момент

Италианското правителство спря повторното отваряне на някои популярни ски курорти, които трябваше да посрещнат клиенти от днес сутрин, предаде ДПА.
Късно вчера министърът на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че ще бъде удължена сегашната забрана за зимните спортове и за скиорите, които карат за забавление и почивка. Сперанца каза, че ски курортите трябва да останат затворени заради нарасналия риск от новия, по-заразен щам на коронавируса.

Преди това правителството планираше да даде зелена светлина за скиорите от днес в така наречените жълти зони, в които рискът от заразяване се определя като умерен.

В неделя в четири района на Италия бяха въведени по-строги ограничения заради нарасналия брой на заразените с новия коронавирус, предаде ДПА. Тоскана, Лигурия, Абруцо и Трентино бяха определени като оранжеви зони от министерството на здравеопазването. Това означава, че баровете и ресторантите трябва да затварят и хората не могат да напускат района на местоживеенето си, освен при извънредни случаи.

Тези ограничения ще бъдат в сила първоначално 15 дни, уточни здравното министерство.

Повечето райони на Италия вече са категоризирани като жълти зони, а това означава, че ограниченията са разхлабени. При все за това цялата страна продължава да важи вечерен час, който започва в 21 часа по Гринуич.

Източник: БТА


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42      
Видео
Учени откриха странни създания под антарктическия лед
 16.02.2021 18:10