Новини

Миролюба Бенатова със страшни разкрития за източване на пари в здравеопазването

  17.02.2021 22:06  
Миролюба Бенатова със страшни разкрития за източване на пари в здравеопазването

Бившата правителствена болница "Лозенец" е източила 400 хил. лева от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с отчитането на фалшиви хоспитализации, установи разследване на Миролюба Бенатова, излъчено в две части в предаването "Алтернативата" по ТV1.

''Отиват на профилактичен преглед хора от фирми. Впоследствие са отчетени с емболия на долните крайници и тромбоза на долните крайници, но не е за операция. Но тези хора са много млади. Здравната каса не обръща внимание как пристигат информации с еднаква диагноза, а може би няма и леглова база. В здравната каса не обърнали внимание'', разказа журналистката Миролюба Бенатова за източването на хиляди в болница ”Лозенец”, за което тя има разследване.

''Говорих с близо 40 души. Те ми казваха, че получили предложение от работодателя, който получил предложение от застрахователя, а той от болницата и си правят изследвания в болницата. И те казаха, че не са лежали в болница, а са били на профилактичен преглед'', обясни още тя.

''Повечето хора казаха, че не искат да си имат проблеми и не искат да се показват по телевизията. Едно-единствено младо момиче се съгласи и каза, че ще пусне и жалба в здравната каса'', каза още Бенатова.

От проверката се вадят 66 души, така че случаите да не са 100, а 38'', посочи тя фактите за източване на Правителствена болница.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Unimog с дистанционно помага за чистенето на тротоарите в Чехия
 18.02.2021 19:26      
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42