Новини

БСП внася сигнал в Прокуратурата срещу Фандъкова

  18.02.2021 13:10  
БСП внася сигнал в Прокуратурата срещу Фандъкова

Внасяме сигнал в Прокуратурата срещу кмета на София, продължаваме да искаме изслушването на Фандъкова и Борисов. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание. 

Проданов поясни, че сигналът е свързан със сутрешното телевизионно участие на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Сигналът на прокуратурата се позововаме както на твърденията на кмета на Столична община от сутринта за това, че не изключва възможността управляваната от нея община да има корумпирани хора, които взимат пари под масата и издават незаконни разрешителни. Не само си ги затварят, те ги покровителстват. Покровителстването на тези нарушения води до отнемане на човешки животи", обясни още Проданов.

"Ще настояваме за извънредно заседание на Столичния общински съвет по случая с 16-годишното момче", каза от своя страна общинският съветник от БСП Диана Томова.  По думите й ще настояват председателя на Столичниято общински съвет да вика извънредно заседание на съвета, на което да бъде изслушан кметът на Столична община и главния архитект, не само по конкретния случай.

"Ако г-н Герджиков не изпълни това си задължение, ще призовем всички общински съветници от Столичния общински съвет да внесем подписка за свикване на такова извънредно заседание, защото истината трябва да излезе наяве", заяви още Томова.
 

"Тези незаконни павилиони не може да ги има без политическа подкрепа", каза социалистът Георги Свиленски. По думите му, ако някой упражнява политически чадър това са управляващите.


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Unimog с дистанционно помага за чистенето на тротоарите в Чехия
 18.02.2021 19:26      
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42