Новини

Каракачанов: Ако политиците четяха правилно Левски, България щеше да е друга

  18.02.2021 17:55  
Каракачанов: Ако политиците четяха правилно Левски, България щеше да е друга

Ако българските политици четяха правилно Левски през последните трийсет години, България щеше да е друга, коментира във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той припомни, че в едно друго време Левски е представян като ляв и прогресивен, а сега го тълкуват като първия европеец с нова идеология, а Левски е българин с българска идеология.

По думите му има двама души в новата българска история, благодарение на които се е оформила националната идея, това са Паисий Хилендарски и Васил Левски. Според него не трябва да приписваме Левски към чужди идеологии.

Във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва в проявите, посветени на 148 години от гибелта на Васил Левски. Пред паметника на Апостола в НВУ"Васил Левски" той поднесе цветя, поздрави офицерите, курсантите, кадетите, сержантите и войниците и награди отличени курсанти в конкурс за есе, посветено на гибелта на Апостола на свободата. Началникът на висшето училище бригаден генерал Иван Маламов връчи на министъра на отбраната почетния знак на висшето училище.

Пред журналистите вицепремиерът коментира предстоящите парламентарни избори, като посочи, че с общи приказки и общи заклинания, със сеене на клевети не се постига нищо, освен объркването на хората, все по-малка избирателна активност и разделение на българската нация на враждуващи лагери.

Според него има няколко каузи, около които може да има обединение. Сред тях е справянето с демографската криза, гарантиране на сигурността, опазването на българското земеделие, което в продължение на повече от 140 години е било начин за излизане от икономическите кризи в страната.

Каракачанов изрази опасения, че ако в следващия парламент влязат хора, които се мразят помежду си, те няма да могат да осъществят консенсус за добруването на обществото.

Вицепремиерът перифразира думите на Левски, че всички български граждани трябва да са равни пред българските закони, без привилегии и ограничения на правата на основа на пол, етнос и религия.
Източник: БТА


Анкета

Ще се ваксинирате ли?


Резултати
Видео
Unimog с дистанционно помага за чистенето на тротоарите в Чехия
 18.02.2021 19:26      
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42