Шоу

Как да извлечем ползи от работата вкъщи

  18.02.2021 19:28  
Как да извлечем ползи от работата вкъщи

Закусете спокойно, хапнете, гледайки любимите си сериали, бъдете по пижама цял ден ... Работата от вкъщи може да изглежда като сбъдната мечта. Но това е и нож с две остриета. Всъщност, според проучване на Отворения университет на Каталуния (UOC), всеки човек работи допълнително два часа средно всеки ден. Анет Кинг, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe UK, която предвижда пандемията, като прилага тази политика на гъвкавост в своята компания през 2019 г., посочва, че за да има добри вибрации „трябва да се доверите, че вашите служители отговарят на целите, да увеличат честотата на контактите , подкрепяйте ги и демонстрирайте известна чувствителност към техните обстоятелства. Независимо дали ще намерите симпатичен шеф като Кинг, можете също да направите всичко, за да не се обърне ситуацията срещу вас, съветва "Космополитън".Подгответе своето пространство

Освен ако не сте Тамара Екълстоун, вероятно нямате резервна стая за създаване на офис. Организаторът Вики Силвъртън, автор на „Започнете с чекмеджето с чорапи", дава няколко съвета:

- Изберете добре осветено и проветриво място и се уверете, че работната ви маса е голяма. Ако не, опитайте тази в хола. Тоалетката може да играе ролята и на бюро.

- Уверете се, че всичко може лесно да бъде събрано и превърнато в бюфет или нещо подобно за обяд или вечеря. Това ще създаде физическа и психическа граница между вашата работа и дома ви.

- Използвайте ергономичен стол и поставете компютъра на нивото на очите, като използвате стойка за лаптоп или няколко подредени книги.

- Ако използвате масата в хола, поставете ваза с цветя в края на деня, като знак, че денят е свършил.

Активирайте се

Започнете с енергия благодарение на тези съвети, които Мира Манек включва в книгата си „Прана: Аюрведични ритуали за щастие".

- Поставете своя „плейлист" веднага щом се събудите. Докато играете, поемете въздух и задръжте дъха си за 6-8 секунди. Визуализирайте как кислородът преминава през тялото ви и достига до мозъка ви.

- Пийте вода (1 литър, ако можете) със стайна температура. След това направете гореща запарка с настърган джинджифил, куркума, канела, лимон и мед. Това ще укрепи защитните ви сили.

Връзка

„Екстровертите обикновено са силно уязвими поради липса на контакт с другите, докато интровертите са щастливи да останат сами", казва Карън Ейре-Уайт, експерт по производителност и основател на Go Do, която дава следните съвети за вашето представяне да бъде оптимално в зависимост от вашата личност.

Ако сте екстровертни

- Правете видео разговори, вместо да изпращате имейли.

- Първото нещо сутрин, поговорете с партньора си за известно време. Кажете му какво ще правите този ден. По-лесно е да изпълняваме ангажиментите, които поемаме с другите.

- Обадете се на друг колега по Скайп или друга връзка и работете заедно, всеки своите си задачи. Така ще се чувствате в компания.

Ако сте интровертни

- Чат или телефон, вместо да правите видеообаждане.

- Ако трябва да се съсредоточите, не използвайте никаква система за комуникация в продължение на няколко часа и уведомете шефа си.Можете да уведомите другите за състоянието си с емотикони (например „пица", ако ядете).

Трикове за всички

- Непрекъсването на връзката е голям проблем. Според проучване, публикувано в „GlobalWebIndex", 74% от тези, които работят в офис, проверяват пощата си извън работното време, в сравнение с 59% от тези, които не работят от вкъщи. Решение? Дори да не се налага да ходите в офиса, задайте час за влизане и излизане.

- Ако вашият съквартирант или вашият партньор са в една и съща ситуация, поставете се в различни стаи. Предложете им да започнат в 9, да ядете заедно в 13.00, да завършите в 18.00 и да излязат след известно време. Това ще ви помогне да разграничите работата и свободното време.

- Не отлагайте това, което можете да направите сега, за по-късно. Това отношение е свързано със страха от провал и можете да го избегнете, като стартирате задачата, която ви мързи. След като се направи първата стъпка, нормалното е да продължите.

- Разделете деня си на 45-минутни партиди. Поставете хронометър пред себе си и когато времето изтече, направете 3-5 минути почивка. Възползвайте се от възможността да свършите домакинска работа по време на тези „почивки"; така че няма да се разсейвате от други неща.

- Заглушаване на известията за „поща". Това е много ефективно за подобряване на производителността и е от съществено значение, когато работите от вкъщи, защото имейлите ви карат да продължите да поддържате контакт с други хора и съществува риск да прекарате деня, гледайки пощенската си кутия. Разгледайте съобщенията в точно определено време и вместо да отговаряте само на няколко, направете го систематично на всички.

Тези инструменти ще са много полезни ,за да общуваш от вкъщи

Шлак

- Основните му предимства са, че ви позволява да изпращате документи от всякакъв вид (снимки, PDF ...) чрез чатове, както и да провеждате видео разговори.

Google hangouts

- Можете да направите срещи до 150 души и международни разговори. С други инструменти на Google, като Таблици, работи чудесно.

Екипи на „Майкрософт"

- В срещата могат да се свържат до 10 000 души. Освен това е възможно да споделяте екрана, така че другите да виждат вашето съдържание.

Zoom

- Позволява на потребителите си да провеждат безплатно уебинари до 100 души и има някои любопитни филтри.

Домашно парти

- Идеално за смях след работа, тъй като ви позволява караоке или да играете карти.

Учете се от „топ" експертите

Ема Ганън, водеща и автор на книгата „Маслина" (Olivo)

- „Използвам времето, което бих отделила, за да отида в офиса, за да закуся спокойно. Правя си кафе и пиша списък с целите, които трябва да постигна този ден. Също така планирам по кое време ще завърша. Ако не, лесно ви е да пропуснете времето и да завършите по-късно, отколкото трябва. И това не бива да се случва".

Виктория Прайс, ръководител на отдела за обслужване на клиенти в Ernst & Young:

„Работя от вкъщи поне веднъж седмично. Започвам и завършвам деня с упражнения (записвам го в дневника си, за да не забравя). Ако не пътувате самостоятелно до работа, понякога може да се случи така, че когато говорите с шефовете си или с клиент, да чувате шумове или да имате прекъсвания. Не отдавайте значение на това или се шегувайте със ситуацията. Това ще накара всичко да работи в среда на нормалност ".

Лорън Браво, автор на „Как да се разделим с бързата мода":

„Когато започнах да се занимавам с работа от вкъщи майка ми, която е на свободна практика, ми даде два ценни съвета: първият, че винаги трябва да се обличам, дори това да бъде елегантна пижама. Второто е, че не включвам телевизията, докато не свърша всичките си задачи ".

Линдзи Келк, автор на „В случай, че сте го пропуснали" :

„Пийте вода често, за да останете добре хидратирани. Имайте на масата бутилка и нещо за хапване, което харесвате. По този начин ще избегнете ходенето до кухнята на всеки пет минути (знаете ли колко време се губи с това?). Освен това е добре да се разтягате от време на време или да се присъединявате към часове по йога онлайн, за да избегнете главоболие и болки в гърба "


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Unimog с дистанционно помага за чистенето на тротоарите в Чехия
 18.02.2021 19:26      
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42