Спорт

Бербатов: Всички трябва да си извадят поуки от случващото се в ЦСКА

  19.02.2021 17:48  
Бербатов: Всички трябва да си извадят поуки от случващото се в ЦСКА
  lap.bg

Бившият капитан на националния отбор по футбол Димитър Бербатов анализира анализира актуални футболни теми в рубриката си „Колонката на ДБ“ на своя сайт - berbatov.com.

В тазседмичния материал, Бербатов засегна темите за обявеното оттегляне на Гриша Ганчев от ЦСКА, трансферът на Али Соу в руския "Ростов", както и какви са тенденциите след първия кръг от подновяването на сезона в Първа Лига.

Eто какво написа Димитър Бербатов на своя сайт:

Обявеното от Гриша Ганчев оттегляне от ЦСКА след обвинения от фенове
 
Тази седмица имаше доста трусове на "Армията", свързани с намеренията на собствениците да се оттеглят от клуба. Не съм запознат с подробностите, защото винаги има нещо, което се случва зад кулисите, но, разбира се - това са лоши новини за всички свързани с клуба! Дали е заради финансови проблеми, дали са лични причини, дали е заради тази декларация на определена част от феновете, дали е заради трансфера на Соу (за него по долу), всички трябва да си извадят нужните поуки от случващото се! Не искам да коментирам, ако е свързано с издържането на клуба, но ако е личен мотив, което се преплита с тази прословута декларация, тук ще си позволя да дам мнение. А то е, че всички сме хора! Каквито и да сме, винаги има момент, когато търсим добрата дума, добрата реакция, одобрението! Всеки носи своето достойнство, а когато от другата страна стои неблагодарност, понякога може да става дума точно затова, колкото и банално да звучи. А когато се съберат много различни проблемни фактори на едно място, лесно може да се премине границата. И в момент на емоция или не - човек да реши да прекрати това, което прави. Задавайки си въпроса: "Заслужава ли си!?" Казано на прост език - "Аз направих/правя толкова за отбора, а получавам само ирония, обиди, неблагодарност... Заслужава ли си!?"
Всеки трябва да си знае ролята и мястото, когато става въпрос за подобни неща, и да не прекрачва границата... Но, хора сме... Правим грешки постоянно... Ако обаче правиш една и съща грешка винаги, тогава какъв те прави това? И ще те търпи ли някой?!

Трансферът на Али Соу от ЦСКА в руския "Ростов"

Добър трансфер и крачка напред в развитието на играча. Дали е добър трансфер за ЦСКА, тепърва ще разберем! Надявам се играчът на грабне този шанс за развитие и да го оползотвори. Колкото до липсата му и дали ще се усети, предполагам, че да! Но никой играч не трябва да е и не е по-голям от отбора си! Примери за подобни трансфери на важни за отборите си играчи - колкото искаш. Въпреки че нашата действителност е по-различна от примерите, които имам предвид, ми се струва, че се драматизира малко повече, отколкото трябва! Трансфери трябва да се правят, отборът трябва да печели пари от тях, а в крайна сметка лично аз не знам, може и самият играч да е изявил желание за този трансфер!?! Все пак всеки иска да надгражда в кариерното си развитие, а точно това се случва със Соу - професионално и финансово развитие! Минал съм по същия път, знам за какво говоря!

Тенденции след първия кръг от подновяването на сезона в Първа лига

Първият кръг от Първа лига за 2021 година според мен предложи само една изненада. Това е победата на "Арда" в Пловдив. Без да искам да подценявам отбора на "Арда", но на фона на всичко, случващо се в "Ботев", човек очакваше победа. Но може би това е само лошо засилване за "Ботев", преди да започнат да постигат желаните резултати. И, разбира се, длъжни сме да отдадем заслуженото и на "Арда" за стабилното представяне дотук.

Новата голова лекция на Мартин Камбуров доказва за пореден път амбицията и мотивацията му да бележи, където и да играе. Младите трябва да си водят записки!

Казвал съм го и друг път - когато времето в България е лошо и терените са покрити със сняг, двубоите трябва да бъдат отлагани! Нищо добро не се случва, когато условията са такива, каквито видяхме на двубоя "Славия" - ЦСКА. Рискува се да се получат контузии на играчите, футбол не се играе, а съм 100% сигурен, че самите играчи не изпитват удоволствие от това да играят на подобен терен!


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Unimog с дистанционно помага за чистенето на тротоарите в Чехия
 18.02.2021 19:26      
Видео
Дъщерята на Стивън Спилбърг превзема музикалната сцена
 17.02.2021 14:42