Новини

Пламен Димитров: Решението за отваряне на дискотеките и заведенията не е най-доброто

  24.02.2021 18:32  
Пламен Димитров: Решението за отваряне на дискотеките и заведенията не е най-доброто

Двете най-важни реформи са в пазара на труда и социалните услуги. Трябва да започнем да обучаваме по-възрастните хора в дигитални умения. Това е изключително необходимо. Другата реформа - всяка година потъват милиарди в социално подпомагане, без да е ясно каква точно работа вършат. Това също трябва да се промени", заяви в ефира на БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Лошото е, че хората в България започват да свършват. Пенсионерите умират, а младите бягат в чужбина. Бюджетните пари трябва да отиват за вдигане на доходите и социалното ниво на хората", посочи още той.

"Искам да кажа какво предлагаме за следващите няколко години. Ние ще проведем разговори с всички политически партии, които имат шанс да влязат в парламента, и ще им представим нашия Меморандум за социално-икономическото развитие на България за 2021-2025 г. Икономиката ни трябва да расте с 6-7 млрд. лева на година. Това може да стане, ако нещата се управляват умно. Ние настояваме на фона на икономическата рамка доходите и заплатите да вървят нагоре. Очакваме средната работна заплата да расте с 12,5%., а минималната заплата да расте със 17%. Пенсиите също могат да растат с 15% на годишна база. Напълно постижимо е това, защото имаме необходимия ресурс. Няма как да влезем в Еврозоната с такива заплати. Представете си като обърнете 650 лева минимална заплата в евро. Трябва да ни е срам", обяви президентът на КНСБ.

По повод новината от днес, че на 1 март врати отварят заведенията и игралните зали, а от 1 април ще заработят и дискотеките, синдикалният лидер коментира, че когато растат заболелите и починалите, а оздравелите намаляват, най-логичното е, че решението за отварянето на дискотеките и заведенията не е най-доброто.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33