Икономика

Обучават бъдещи туристически водачи

  26.02.2021 13:49  
Обучават бъдещи туристически водачи

Бъдещи туристически водачи от СУ "Трайко Симеонов" в Шумен гостуваха в Административния център на Природния парк /ПП/ "Шуменско плато", по повод на обявения в учебното заведение днес Ден на кариерата, съобщават от дирекцията на парка, цитирани от БТА.

Училището предлага прием след седми клас в специалността "Спортно-туристически дейности" и партньори в преподаването са експерти от парка. Те са запознали днес шестокласници и седмокласници от учебното заведение с най-важните принципи за опазване на природата, с основните туристически и веломаршрути на Шуменското плато, с възможностите за спорт, с информационните центрове и парковата инфраструктура.

Проведен е урок и с осмокласници, съгласно подписаното споразумение за сътрудничество между СУ "Трайко Симеонов" и дирекцията на парка.

Предстои да се реализират и различни дейности на открито, занимания на терен с учениците от специалността "Спортно-туристически дейности", както и съвместни инициативи по поддържане на туристически маршрути, допълват от дирекцията на ПП "Шуменско плато".

 


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21      
Видео
Внучката на Симеон става поп звезда
 24.02.2021 10:37