Анализи

Георги Харизанов: Нинова трябва сериозно да се притеснява за второто място в изборите

  27.02.2021 10:28  
Георги Харизанов: Нинова трябва сериозно да се притеснява за второто място в изборите

"ГЕРБ е лидерски проект и докато на терена няма алтернативен лидер, няма сериозен конкурент, това ще обяснява защо партията след тежък мандат вдига рейтинг", заяви пред бТВ Георги Харизанов.

"Харесване и избиране са две много различни неща по отношение на Слави Трифонов, не разбирам защо госпожа Нинова продължава да се саморазправявя със собствената си партия, а ако някой мисли, че Мая Манолова ще стане премиер е време да се събуди", коментира той.

"През септември ГЕРБ почти беше паднал, но Борисов успя да извади от себе си още харизма, дойде коронавируса и се стабилизира. Въпросът е защо БСП не вдига, а стои на 500-600 хиляди души, далече е от 1 милион. И проблемът не е във вътрешната опозиция срещу Нинова. Партията беше сложна, но голяма, Нинова я опрости, но сега ще видим колко е голяма. Ако гледаме цифрите - недостатъчно", коментира и социологът Андрей Райчев.

"Посланието на листите на Слави Трифонов е, че той се опира на сериозни хора, професионалисти. Има едно подозрение, че той ще е поредният Яне Янев или Бареков, но не е така", смята Райчев. Слави е третата вълна на явлението "цар". В България няма дискусия "ляво-дясно", консерватизъм или либерализъм, а има дискусия за човек. Тоест те гласуват за Борисов или за този, който ще застане срещу него. Желанието на хората да видят човека, те няма да гласуват за хората на Слави, ще гласуват за Слави", прогнозира Райчев.

Според Харизанов, Нинова трябва сериозно да се притеснява за второто място в изборите.

"Нищо чудно БСП отново да остане трета политическа сила", заяви той.

"Предстои да видим много силно ДПС на тези избори, ако направят 400 хиляди на тези избори, второто място наистина ще бъде оспорвано", коментира от своя страна Райчев.

"Десницата имаше шанс да си върне позициите в електората, изглеждаше, че десницата излиза от закостенялата си позиция, но те се опират на определен тип хора и ще вземат 25 - 30 депутати", прогнозира Райчев.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33