Анализи

Нидал Алгафари: Партията на Слави може да е втора на изборите

  28.02.2021 10:26  
Нидал Алгафари: Партията на Слави може да е втора на изборите

"Не вярвам, че гражднските квоти ще допринесат нещо значително за резултата на партиите, които ги привличат", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Нидал Алгафари, експерт по политически кампании.

"На тези избори ще се гласува за Бойко Борисов, Слави Трифонов, Ахмед Доган и Корнелия Нинова, а дали БСП ще бъде втора политическа сила зависи от активността, много гласове ще се прелеят към партиятана Трифонов", убеден е той.

Алгафари допълни, че при социалистите е имало твърде много кавги, напуснали са значими фигури и поради тази причина при мобилизация на негативния вот гласове ще отидат при Слави Трифонов и БСП може да изпадне от второто място, а пасивността на водещия ще му струва по-ниския резултат.

Според експертът наименованието на партията на Мая Манолова е било много неудачно и повече отблъсква, отколкото да привлича избирателите.

Относно следизборните коалиции Алгафари смята, че може да се предложи вариант, в името на сигурността в условията на пандемия, широка коалиция от хората на ГЕРБ, "Има такъв народ" и ДПС.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33      
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21