Икономика

Борисов: Пускаме тунел Железница септември (ВИДЕО)

  02.03.2021 09:38  
Борисов: Пускаме тунел Железница септември (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Този път проверява как върви изграждането на тулена "Железница".

Заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков и финансовият Кирил Ананиев. Премиерът остана много доволен от видяното.

Напомни, че този проект е трябвало да бъде готов за олимпиадата 2004 г. От думите на министрите и Борисов стана ясно, че едното платно ще бъде готово през септември. Нанков уточни, че това е изключително съоръжение,
строено по австрийски метод. Борисов пък изтъкна, че тунелите са направени с най-голяма точност. Скалите били меки и сложни за обработка. "Чест и слава на българските строители, изключително сложно съоръжение. Скалите са меки, целия участък е много сложен", заяви още премиерът.

Борисов заяви, че тунелът се прави при най - модерна технология, а при пожар или инцидент, хората ще могат да преминават в другата тръба, тъй като има входове между тръбите. Поясни,че трябва да заделим пари и да направим и другите тънели в България и те да бъдат въведени в ред. Нанков на свой ред заяви, че това са последните европейски изисквания за свързване на ръкавите на тунелите.

"Работа, работа, работа",каза Борисов, като поръча на работниците да се пазят.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33      
Видео
Рита Ора сподели нови кадри от България
 25.02.2021 21:21