Свят

Кралското семейство се моли за принц Филип

  02.03.2021 18:05  
Кралското семейство се моли за принц Филип

Принц Филип - съпругът на британската кралица Елизабет Втора, е подложен на лечение и на прегледи на сърцето в болница "Сейнт Бартоломю" от понеделник, точно след две седмици, прекарани в лондонската болница "Крал Едуард Седми".
Болница "Сейнт Бартоломю" е един от най-добрите медицински центрове за сърдечно-съдови заболявания в британската столица и принц Филип постъпи там в понеделник за изследвания на съществуващо сърдечно заболяване и за лечение на инфекция, за която бе съобщено, че не е свързана с Covid-19.

99-годишният аристократ може да остане в здравното заведение от четири до шест седмици и британското кралско семейство "е обединено в молитви" за здравето му, писа "Mail Online".

Двуседмичният престой в болница "Крал Едуард Седми" е най-дългият досега за принц Филип, предава БТА. Може да се наложи съпругът на кралицата да остане на лечение до април, ако страда от инфекция в сърцето, която изисква интравенозна антибиотична терапия, отбелязва британското издание.

"Цялото кралско семейство и служителите се молят за принц Филип", сподели източник от двореца пред в."Daily Mail".

Всички усилия през последните 11 месеца били насочени към това да се опазят кралицата и съпругът ѝ в пандемията от новия коронавирус, но настроението на всички било помрачено, когато станало ясно, че принц Филип няма скоро да се прибере у дома, издава още източникът.

Кралица Елизабет Втора и херцогът на Единбург се изолираха в замъка Уиндзор извън Лондон заради пандемията от пролетта на миналата година. Кралицата, която е на 94 години, остана там и продължава да изпълнява ангажиментите си. От Бъкингамския дворец разпространиха в понеделник вечерта видеозапис от виртуалното й участие миналата седмица в церемонията по откриването на статуя в Австралия.


Анкета

За кого ще гласувате?


Резултати
Видео
Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено
 04.03.2021 12:11      
Видео
Така храната няма да залепва за тигана
 01.03.2021 14:33